Billeder fra Arkivet

Købmandshandel, Vinde Helsingevej 19

Jan Henrik Palm i døren til købmandshandelen i Vinde Helsinge. Jan Henrik Palm blev født i 1874 i Store Magleby, Dragør. Han kom til Vinde Helsinge i 1902, var gift med Marie Johanne f. Sørensen. De havde tre børn. Rejste fra byen i 1930.


Søndergade 13, Kirke Helsinge

Peter Jørgensens ejendom hvorfra han drev et tømrerværksted. Ejendommen blev solgt til smedemester Peter Rossing Nielsen i 1930. Her havde han sammen med sin hustru Marry bil- og traktorværksted indtil midt i 70’erne, hvor mekaniker Arne Nielsen overtog værkstedet. I dag er der stadig autoværksted drevet af mekaniker Martin H. Larsen, AutoMester.


Drøsselbjergvej 24

Drøsselbjerg Brugs 1920 -1940

Drøsselbjerg Brugs 1920 – 1940


Vagthus på Draget, Reersø

Vagthuset lå lidt i læ af klinten, højstoppe var et støttestativ til at anbringe den stærke kikkert, som mandskabet brugte til at undersøge alle skibe, som sejlede igennem bæltet. Var der noget som tydede på at det var et fjendtligt skib, så skulle de rapportere det til forsvaret. Huset var bemandet døgnet rundt og mandskabet blev godt lønnet. Personerne fra venstre:Lars Kristian Kristiansen, Jørgen Jørgensen,Jørgen Olsen, Skovvejen 11, Christian Jensen, Christian Hansen, Strandvejen, og Johan Hansen. Alle bosiddende på Reersø.

Under 1. Verdenskrig lå et vagthus på klinten. Højst oppe var et støttestativ til at anbringe den stærke kikkert, som mandskabet brugte til at undersøge alle skibe, der sejlede igennem bæltet. Var der noget, som tydede på at det var et fjendtligt skib, skulle de rapportere det til forsvaret. Huset var bemandet døgnet rundt og mandskabet blev godt lønnet.
Personerne fra venstre: Lars Kristian Kristiansen, Jørgen Jørgensen, Jørgen Olsen Skovvejen 11, Christian Jensen, som også blev kaldt Hjulmand. De to sidste personer er Christian Hansen Strandvejen, og Johan Hansen. Alle bosiddende på Reersø. Billedet er fra 1914-15.


Reersø Havn

Der er ingen datering på motivet fra Reersø Havn, men hvis nogen kan siger noget om hvornår billedet er taget, så vil Arkivet gerne modtage oplysningerne

Der er ingen datering på motivet fra Reersø Havn, men hvis nogen kan siger noget om hvornår billedet er taget, vil Arkivet gerne modtage disse oplysninger.

Gørlev Jernstøberi, Ulstrupvej 19

Produktionen 1973-74. Jernstøberiet lukkede i 1993

Produktionen 1973-74. Jernstøberiet lukkede i 1993

Drøsselbjerg

Øverst til venstre: Købmandsforretning, Drøsselbjergvej 16 Øverst til højre: Kirkemarksvej, huset er nedrevet Nederst til højre: Den gamle skole, Drøsselbjergvej 28 Nederst til venstre: Drøsselbjergvej 6

Øverst til venstre: Købmandsforretning, Drøsselbjergvej 16
Øverst til højre: Kirkemarksvej, huset er nedrevet
Nederst til højre: Den gamle skole, Drøsselbjergvej 28
Nederst til venstre: Drøsselbjergvej 6

Svallerup Bygade

svallerupbygade arkivhjm_NEW

Bakkendrup Præstegård

Bakkendup Pæstegård brændte i 1888. Billedet er fra opførelsen af Bakkendrup Præstegård.

Bakkendup Præstegård brændte i 1888. Billedet er fra opførelsen af den nye præstegård. Tømre Hans Petersen, Krogvejen 1, Gørlev, var med til byggeriet.

Bakkendrup Præstegård. I horisonten ses Tissø

Præstegården lå på den vestlige side af kirken. Bemærk kirketårnet vender mod øst, hvilket er meget usædvanligt. Øverst i billedet ses Tissø.

Gårdspladsen

Gårdspladsen

Præstegården blev nedrevet af Gørlev Kommune i 1983

Præstegården blev nedrevet af Gørlev Kommune i 1983

Arealet vest for kirken hvor præstegården lå.

Arealet vest for kirken hvor præstegården lå.

Gørlev

Gørlev Mejeri ca. 1955 Fotograf ukendt

Gørlev Mejeri ca. 1955. Fotograf ukendt.