Aktiviteter

 

 Arkivernes Hjul 2019

Årbogen har igen i år interessante artikler fra alle otte arkiver.  Forordet er skrevet af Peter Hermann og følgende artikler er at finde i bogen:

Sådan er det at være ko ved Tissø, Herregården Birkendegaard, Herskab og tjenestefolk på  Birkendegaard, Marie Mathilde Olsen – en glemt Vilhelm Kyhn elev, Kalundborgs glemte kunstner Marinemaler Otto Stoltenberg, Poesibøger, Hundefører ved grænsen og ved kriminalpolitiet i Kalundborg, Opvækst i Skibbrogade under 2. verdenskrig, Det stod i avisen,  Enkeltbillet til Gørlev, Med kam og saks – Tanker ved et 100 års jubilæum, Brøndgraver og Mosekonge, Bjørnefundet på Røsnæs, Ole Jensens spændende oplevelser med rallysporten,  Luk op for benzinen for helvede, mand!, Friskolen på Røsnæs er etableret, Stjernebyen, Nej, vi sælger ikke blæksprutter – det er vi selv,  Vollerupskoven, Sejerø kirke – flytning af døbefont og Hjulspind hvor årets begivenheder med en spids pen får hjulet til at spinde.
Sælges på arkivet. Pris 100 kr.

Der arbejdes på en bog om Kirke Helsinge

Nogle beboer i Kirke Helsinge og Arkivet er gået sammen om at skrive en lokalhistorisk bog om Kirke Helsinge. Ideen blev ”født” af beboer i Kirke Helsinge, en ide, som Arkivet var med på, men hvordan skulle den gribes an? Var der interesse og opbakning, og hvem ville være med?

Der er blevet delt flyers ud til alle husstande i Kirke Helsinge ejerlav. Flyers, som fortalte om projektet. Efter nogle møder, hvor flere interesserede mødte op, er projekter nu skudt i gang.

15-17 interesserede personer fra Kirke Helsinge og Arkivet arbejder nu på at samle og skrive historier om byen og egnen. To til tre personer er gået sammen om at skrive om et emne. Emner som dagligdagen, skolen, børnehaven, antenneforeningen, kirken og om personer der har haft betydning for byen. Andre skriver om sparekassen, idrætsforeningen, børnehjemmet og så videre.

Alle mødes hver anden onsdag på ulige uger i Seniorhuset fra kl. 10 til 12. Der taler man om, hvordan det går og giver hinanden gode råd og ideer. Svend Jensen er tovholder og samler alle trådene. Øvrige interesserede i projektet er Arne Nielsen, Lone Jørgensen, Mogens Jørgensen, Inger Nielsen, Carl Verner Christensen, Aage Lindø, Kurt Nielsen, Pia Knudsen, Kirsten Hansen, Lars Nielsen, Ann Bender Pedersen, Vibeke Hansen, Inge Bach, Inger Marie Skovager, Joe Evans og Anne Christensen.  

Alle i gruppen har stor viden om byen og egnen, og sammen med Arkivets oplysninger kan der skrives mange gode historier. Men der er stadig brug for flere, som kan fortælle eller skrive om livet i byen, om en af de mange forretninger, håndværkere eller foreninger der har været gennem årene. Det kan også være om en begivenhed i byen eller noget helt andet. Alt, hvad der er lokal historie, har interesse – gerne suppleret med billeder.