Aktiviteter

 

Foredrag på Gørlev Idrætsefterskole

 torsdag den 24. oktober kl. 19.00
Ole Glahn fortæller om, hvad Grundloven betyder for os i dag.

 

Bog om Kirke Helsinge

Nogle beboer i Kirke Helsinge og Arkivet er gået sammen om at skrive en lokalhistorisk bog om Kirke Helsinge. Ideen blev ”født” af beboer i Kirke Helsinge, en ide, som Arkivet var med på, men hvordan skulle den gribes an? Var der interesse og opbakning, og hvem ville hjælpe?

Der blev delt flyers ud til alle husstande i Kirke Helsinge ejerlav, og efter to møder i Seniorhuset, Birkely og et på Arkivet, hvor interesserede mødte op, er projekter nu skudt i gang.

Der er lavet grupper, hvor to til tre går sammen om at finde oplysninger og skrive om et emne. Hver anden onsdag mødes alle i Seniorhuset, og orienterer hinanden om forløbet. Svend Jensen har lovet, at styrer processen og samle alle trådene. De øvrige interesserede i projektet er Arne Nielsen, Lone Jørgensen, Mogens Jørgensen, Inger Nielsen, Carl Verner Christensen, Aage Lindø, Kurt Nielsen, Pia Knudsen, Jonna Nielsen, Lars Nielsen, Ann Bender Pedersen, Vibeke Hansen, Inge Bach, Inger Marie Skovager, Joe Evans og Anne Christensen.  

Alle i gruppen har stor viden om byen og omegnen, og sammen med Arkivets mange oplysninger kan der skrives flere gode historier. Men der er stadig brug for flere, som kan fortælle om livet i byen, i foreninger, i skolen, på arbejdspladsen eller om en begivenhed. Alt hvad der har lokalhistorisk interesse og gerne suppleret med billeder.