Aktiviteter

Arkivet har åbent på Torvedage fra kl. 10-13

Lørdag den 25. juni
Lørdag den 2. juli  Lukket
Lørdag den 9. juli
Lørdag den 16. juli
Lørdag den 23. juli
Lørdag den 30. juli
Lørdag den 6. august
Lørdag den 13. august

Kom ind og se samlingerne.
Der er salg af lokalhistoriske bøger

 

Tur til Skælskør i veteranbus

Foto: Danmarks Busmuseum

Fredag den 19. august er der tur til Skælskør i veteranbus. Afgang fra Gørlev Arkiv kl. 8.30. På Kajgade i Skælskør går vi ombord på den charmerende turbåd Skjelskør V. Sejladsen varer halvanden time. Mens vi nyder den gamle købstad fra søsiden og den smukke natur langs fjorden, fortæller mandskabet spændende historier om området. Efter sejlturen kører vi igen i veteranbus rundt i Skælskør og hører mere om byens historie. Vi ender på Danmarks Busmuseum, der ligger i udkanten af byen. Her får vi serveret to stykker smørrebrød inklusiv en øl eller vand. Efter frokosten er der mulighed for at se museet.

Foto: Skælskør Bykontor

Derefter går turen videre til Rude, Holsteinsborg, Basnæs Skov, Borreby Herreborg og eventuelt Gedehaven, alt mens vi får historier om de steder, vi kommer forbi. Der serveres kaffe og kage, som nydes et sted på rundturen. Hjemturen går over Egerup og Espe Gods med ankomst til Gørlev kl. 16.45.

Prisen for turen 425 kr. per person for medlemmer og for ikke medlemmer 475 kr. per person. Tilmelding til Anne Christensen eller på telefon 5885 5173. Det er efter først til mølle-princippet. 

 

Der arbejdes stadigt på Helsingebogen 

En gruppe beboere og frivillige fra arkivet har de to sidste år arbejdet på at skrive en bog om Kirke Helsinge og omegnen. Det er historier om dagligdagen, mejeriet, skolen, sparekassen, børneinstitutioner, vandværket og kirken. Der er også skrevet om personer, der har haft betydning for byens og egnes liv, og de erhvervsdrivende er heller ikke forbigået.  

Coronaepidemien har haft stukket en kæp i hjulet, men når det var muligt, mødtes man hver anden onsdag i Seniorhuset i Kirke Helsinge. Her blev der udvekslet ideer, gode råd og viden om de historier som hver især var i gang med at skrive.

Nogle skribenter har skrevet ud fra egne erindringer, andre har talt med lokale beboer, der velvillige har fortalt, hvad de kunne huske. Mange historier er suppleret med oplysninger og billeder fra arkivet, ligesom arkivets frivillige også har bidraget med historier.

Det har vist sig, at jo mere man dykker ned i historien, jo mere er der at skrive om. Men nu er der samlet mange gode historier og mens de sidste gøres færdige, bliver der udvalgt og scannet billeder, både private og fra arkivet. Med til det hører, at der skal markeres, hvor de skal sættes ind i historien og hvilken tekst der skal til billedet.

Skulle der være endnu en god historie, som endnu ikke er blevet skrevet, kan den stadig nå at komme med. I så fald kan Svend Jensen kontaktes på telefon 4086 6577 eller Anne Christensen på telefon 5885 5173.

Senere skal der læses endelige korrektur, og dannes et overblik over, hvor stor bogen bliver, formatet, forsiden og ikke mindst en pris for trykningen. Alt det skal på plads, inden der kan søges fonde og anden økonomisk støtte.

Med andre ord, der et lille stykke vej endnu, inden en spændende lokalhistorisk bog om Kirke Helsinge kan præsenteres.

Postbude ved postekspeditionen på Søndergade, Kirke Helsinge.