Aktiviteter

 

Arkivet er lukket
på grund af Corona-situationen

Der er muligt at købe bøger ved henvendelse til Anne Christensen tlf. nr. 5885 5173.

 _________________________________

 

Coronavirussen har ændret vores hverdag

Vær med til at skrive historien, mens den sker!

* Tag billeder af det der er anderledes  og skriv ned hvordan du oplever hverdagen.
* Gem lukkeskilte, holdeafstandskilte, plakater,  pjecer og andet materiale, som er lavet på grund af Coronavirussen.
* Skriv om nye fællesskaber og måder at være sammen på.
* Beskriv din hverdag, arbejdsdag eller skoledag.
* Saml oplysninger om virksomheders ændrede producerer i forhold til Coronavirussen.

_________________

Der arbejdes på en bog om Kirke Helsinge

På grund af de nye Corona-restriktioner er møderne i Seniorhuset, Birkely
aflyst indtil den 6. januar 2021

Nogle beboer i Kirke Helsinge og Arkivet er gået sammen om at skrive en lokalhistorisk bog om Kirke Helsinge. Ideen blev ”født” af beboer i Kirke Helsinge, en ide, som Arkivet var med på.

15-17 interesserede personer fra Kirke Helsinge og Arkivet arbejder på at samle og skrive historier om byen og egnen. Nogle skriver om dagligdagen, skolen, børnehaven, antenneforeningen, kirken og om personer der har haft betydning for byen. Andre skriver om sparekassen, idrætsforeningen, børnehjemmet og så videre.

Alle mødes hver anden onsdag på ulige uger i Seniorhuset fra kl. 10 til 12. Der taler man om, hvordan det går og giver hinanden gode råd og ideer. Svend Jensen er tovholder og samler alle trådene. Øvrige interesserede i projektet er Arne Nielsen, Lone Jørgensen, Mogens Jørgensen, Inger Nielsen, Carl Verner Christensen, Aage Lindø, Kurt Nielsen, Pia Knudsen, Kirsten Hansen, Lars Nielsen, Ann Bender Pedersen, Vibeke Hansen, Inge Bach, Inger Marie Skovager, Joe Evans og Anne Christensen.  

Alle i gruppen har stor viden om byen og egnen, og sammen med Arkivets oplysninger kan der skrives mange gode historier. Men der er stadig brug for flere, som kan fortælle eller skrive om livet i byen og om en af de mange forretninger, håndværkere eller foreninger der har været gennem årene. Det kan også være om en begivenhed i byen eller noget helt andet. Alt, hvad der er lokal historie, har interesse – gerne suppleret med billeder.