Aktiviteter

Lokalhistorisk bog om Kirke Helsinge

En gruppe borgere med tilknytning til Kirke Helsinge henvendte sig til Gørlev Lokalhistoriske Forening og Arkiv, for at undersøge muligheden for at få skrevet en bog om Kirke Helsinge.

Der blev holdt to informationsmøder på Birkely den 19. og den 27. juni 2019. Her viste det sig, at der var interesse for projektet.
Man besluttede at holde møder for interesserede skribenter og fortællere på onsdage i ulige uger. Dog blev arbejdet sat i stå i en lang periode på grund af pandemien.

Resultatet foreligger nu. 30 skribenter har deltaget, og det er blevet til 95 artikler om livet i Kirke Helsinge.
Der er erindringer og beskrivelse af det engang store erhvervsliv, foreninger og meget andet, som har kendetegnet livet i Kirke Helsinge.
Der bliver i øjeblikket arbejdet med korrekturlæsning og valg af billeder.
Bogen bliver på omkring 300 sider rigt illustreret med billeder.
Udgifter til opsætning og trykning af bogen, som bliver i A4 størrelse med fast ryg, bliver omkring kr. 117.000.

Skuespillere i dilettantforestillingen Moralens vogtere, 1953.

Til dækning af udgifterne søges fonde og tilskud fra andre bidragsydere.
For at kunne vurdere om bogen kan udgives, har Gørlev Lokalhistoriske Forening og Arkiv behov for at undersøge, om der er interesse for udgivelsen. Det er også vigtigt at oplyse, at fonde kræver opbakning til bogen, når der skal søges om bidrag.

Vi har derfor brug for DIN hjælp.
Du kan hjælpe ved at købe gavekort til bogen.

Bogen bliver nu udbudt i forsalg til en pris på kr. 350. Den endelige pris bliver formodentlig højere, da trykudgifterne sandsynligvis er steget, når bogen udgives, hvilket forventes at ske i efteråret 2023.

Send en mail til med titel Bogen om Kirke Helsinge, eller ring til 5886 2365 med angivelse af antal bøger, som du vil købe. Skriv kontaktoplysninger i mailen, så vi kan kontakte dig, når bogen udgives.

Du kan også møde op på arkivet for at købe bogen eller kontakte arkivleder Anne Christensen på telefon 5885 5173.

Samtidig med købet skal beløbet overføres til foreningens konto reg. 0540 konto 1004105 i Sparekassen Sjælland. Herefter sendes gavekort på det antal bøger, som er købt.
Købet må gerne ske senest 1. februar 2023.
Det er helt afgørende, at der er lokal opbakning til udgivelsen.
Hvis der ikke bliver økonomisk grundlag for udgivelse af bogen, tilbagebetales beløbet.

 

Indsamling af Tour de France minder

Sikke en oplevelse og sikke en folkefest vi havde den 2. juli.

Det virkede, som om hele Danmark var samlet mellem Svallerup i nord og Drøsselbjerg i syd. Der har sikkert været meget snak om Touren både før, under og efter den dag.

Men hvad om 10 år, 25 år, 50 år og derefter, skal det meste gå i glemmebogen? Eller skal vi alle sammen gøre en indsats for, at så meget som muligt bevares for eftertiden?

Gørlev Lokalarkiv har tænkt meget på emnet siden dagen. Vi er til for at bevare historien i dag for eftertiden, og vi er med i et landsdækkende samarbejde med at registrere, bevare og gøre historien tilgængelig for alle.

Tour de France er nu en del af historien, og det er nu, vi skal bevare minderne fra den dag.

Arkivet vil gerne modtage så meget som muligt fra den dag i alle former såsom:

Fotos fra stederne, hvor folk har festet, og hvor rytterne og karavanen har været forbi. Vi tager gerne imod jpg-formatet, men også andre formater kan bruges. Husk at fortælle os, hvor de fotos er taget og af hvem.

Videoer tager vi også meget gerne imod og også i de gængse formater, og også her vil vi gerne vide, hvor de er optaget og af hvem.

Oplevede I sjove episoder i løbet af dagen, skete der noget usædvanligt, da rytterne kom forbi, eller gjorde folk noget, der er værd at fortælle om.

Hvordan oplevede I selv dagen, hvordan var optakten for jer, og hvordan synes I, dagen forløb. Var det spændende at se rytterne, især de danske komme forbi, og hvad med alle de mennesker omkring én, både dem man kendte, og dem man ikke kendte før dagen.

KORT SAGT – VI ER INTERESSERET I ALT!

Hvis I har spørgsmål eller behov for mere information:
kontakte Joe Evans
mobil: 42912215,
mail: